Przepis i sposób przygotowania na: Tortoletka
Kroki postępowania
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypywać porcjami cukier. Gdy cukier się rozpuści i piana będzie lśniąca dodawać kolejno żółtka. Mąki przesiać i delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Dno prostokątnej blachy do pieczenia (22x33 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać cisto. Piec w temp. 165 C przez około 30 minut. Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na dwa blaty.
![Krok 1 - Tortoletka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortoletka1-2.jpg)
![Krok 2 - Tortoletka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortoletka2-2.jpg)
![Krok 3 - Tortoletka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortoletka3-2.jpg)
Smacznego ciasta :)
![Krok 4 - Tortoletka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tortoletka4-2.jpg)