Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z frużeliną truskawkowo-platanową
Kroki postępowania
Frużelina: Platany obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, zasypać cukrem, dodać 2 łyżki wody, chwilę podsmażać.
![Krok 1 - Tosty z frużeliną truskawkowo-platanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tosty-z-fruzelina-truskawkowo-platanowa0-2.jpg)
![Krok 2 - Tosty z frużeliną truskawkowo-platanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tosty-z-fruzelina-truskawkowo-platanowa1-2.jpg)
![Krok 3 - Tosty z frużeliną truskawkowo-platanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tosty-z-fruzelina-truskawkowo-platanowa2-2.jpg)
![Krok 4 - Tosty z frużeliną truskawkowo-platanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tosty-z-fruzelina-truskawkowo-platanowa3-2.jpg)
![Krok 5 - Tosty z frużeliną truskawkowo-platanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tosty-z-fruzelina-truskawkowo-platanowa4-2.jpg)
brązowy cukier | 2 łyżki |
truskawki świeże | 30 dkg |
mąka ziemniaczana | 1 płaska łyżka |
jajko | 5 sztuk |
mleko | 5 łyżek |
olej do smażenia | |
chleb tostowy | ok. 14 kromek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: