Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne placki ziemniaczane
W tym przepisie na placki ziemniaczane zapomnijcie o cebuli, ale absolutnie nie o smaku! Przepis na placki ziemniaczane bez cebuli zachwyci Wasze kubki smakowe, szczególnie że brak wspomnianego warzywa nie przeważa tak bardzo o finalnym smaku. Proste, chrupiące i smakowite - takie są właśnie placki ziemniaczane bez cebuli, idealne na każdą okazję!
U mnie placki ziemniaczane zawsze były bez cebuli i takie zawsze robię :)
1. Ziemniaki obieramy, ucieramy na małych oczkach. Dodajemy jajko, mąkę i śmietanę. Przyprawiamy solą.
2. Na rozgrzaną patelnię nakładamy masę z ziemniaków i smażymy z obu stron na złocisty kolor. Na jednej patelni u mnie mieszczą się 3 placki.
3. Placki posypujemy cukrem i zajadamy się.