Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo-borówkowe tiramisu
Kroki postępowania
![Krok 1 - Truskawkowo-borówkowe tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-borowkowe-tiramisu0-2.jpg)
![Krok 2 - Truskawkowo-borówkowe tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-borowkowe-tiramisu1-2.jpg)
![Krok 3 - Truskawkowo-borówkowe tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-borowkowe-tiramisu2-2.jpg)
jajko | 4 osobno białko i żółtka |
cukier puder | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
mąka pszenna | 3 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
serek mascarpone | 250 g |
serek śmietankowy | 300 g (serek twarogowy) |
mleko skondensowane | 7 łyżek |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 blaty |
sok pomarańczowy | 2 łyżki |
kakao do posypania | 2 łyżki |
truskawki świeże | 500 g |
borówka amerykańska | 120 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: