Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec Zewy
Kroki postępowania
Do robota z końcówką do ubijania wbić jajka, wsypać oba cukry i ubić na puszystą masę.
Następnie dodać olej oraz kefir i chwilę miksować na wysokich obrotach.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą w robocie.
Ciasto przelać do blaszki o wymiarach 28 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia a potem posypać je bułką tartą ( bułka wchłonie soki z owoców i w cieście nie zrobi się zakalec ).
![Krok 1 - Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-rabarbarowy-kefirowiec-zewy1-2.jpg)
![Krok 2 - Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-rabarbarowy-kefirowiec-zewy2-2.jpg)
Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem ( choć najlepiej smakuje jeszcze ciepłe ).
![Krok 3 - Truskawkowo - rabarbarowy kefirowiec Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-rabarbarowy-kefirowiec-zewy3-2.jpg)