Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Truskawkowy przekładaniec

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 4 szt
mąka 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie

Krem

bita śmietana w proszku 2 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
mleko 1 1/2 szkl
truskawki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy przekładaniec

Oddzielany białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną. Dodajemy cukier i cukier waniliowy i ubijamy aż cukier się rozpuści. Następnie stopniową dodajemy po jednym żółtku. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na szeroko blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczmy ok 15- 20 minut w 180 stopniach. Upieczone studzimy i kroimy w wąskie równe pasy. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i studzimy. Śnieżki ubijamy z mlekiem. Dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy połowę pokrojonych w kostkę truskawek i delikatnie mieszamy. Biszkopt przekładamy kremem. Na wierzchu ciasta układamy pokrojone w plasterki truskawki. Schładzamy.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 27.05.2015 10:28
Piękny, kolorowy przekładaniec!
AgaS10 27.05.2015 09:32
świetne ciacho:)
Motorek 27.05.2015 08:21
ekstra ciasto
Krzysztof15 27.05.2015 06:35
wyglada apetycznie
gusia1000 27.05.2015 00:03
Na pewno dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak