Przepis i sposób przygotowania na: Ucierany placek cytrynowy.
Kroki postępowania
Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia.Cytrynę dokładnie umyć,zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach i wycisnąć sok.
![Krok 1 - Ucierany placek cytrynowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierany-placek-cytrynowy.1-2.jpg)
![Krok 2 - Ucierany placek cytrynowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierany-placek-cytrynowy.2-2.jpg)
![Krok 3 - Ucierany placek cytrynowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierany-placek-cytrynowy.3-2.jpg)
![Krok 4 - Ucierany placek cytrynowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierany-placek-cytrynowy.4-2.jpg)
cukier | 1 szklanka |
masło lub margaryna | 25 dag |
mąka tortowa | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1 szklanka |
jajko | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cytryna | 1 sztuka |
masło lub margaryna | 1 łyżka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: