Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane miesem mielonym
Faszerowanie udek
Udka umyć, osuszyć i usunąć z nich kości, delikatnie, tak aby nie uszkodzić skóry, rozbić tłuczkiem. Oprószyć mięso solą, pieprzem i papryką z obu stron.
![Krok 1 - Udka faszerowane miesem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-faszerowane-miesem-mielonym1-2.jpg)
Mięso mielone włożyć do miski. Cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa. Do miski z mięsem dodać również przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, jajko, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać.
![Krok 2 - Udka faszerowane miesem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-faszerowane-miesem-mielonym2-2.jpg)
![Krok 3 - Udka faszerowane miesem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-faszerowane-miesem-mielonym3-2.jpg)
Piec w piekarniku przez godzinę w 180 stopniach, a następnie odwinąć roladki z folii i piec jeszcze 15 minut, aby się ładnie zrumieniły.
![Krok 4 - Udka faszerowane miesem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udka-faszerowane-miesem-mielonym4-2.jpg)