Przepis i sposób przygotowania na: Udko z kurczaka w chili, z chrupiącą panierką z sosem i ćwikłą z chrzanem.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Udko z kurczaka w chili, z chrupiącą panierką z sosem i ćwikłą z chrzanem. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udko-z-kurczaka-w-chili-z-chrupiaca-panierka-z-sosem-i-cwikla-z-chrzanem1-2.jpg)
![Krok 2 - Udko z kurczaka w chili, z chrupiącą panierką z sosem i ćwikłą z chrzanem. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udko-z-kurczaka-w-chili-z-chrupiaca-panierka-z-sosem-i-cwikla-z-chrzanem2-2.jpg)
![Krok 3 - Udko z kurczaka w chili, z chrupiącą panierką z sosem i ćwikłą z chrzanem. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udko-z-kurczaka-w-chili-z-chrupiaca-panierka-z-sosem-i-cwikla-z-chrzanem3-2.jpg)
![Krok 4 - Udko z kurczaka w chili, z chrupiącą panierką z sosem i ćwikłą z chrzanem. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udko-z-kurczaka-w-chili-z-chrupiaca-panierka-z-sosem-i-cwikla-z-chrzanem4-2.jpg)
Sos:
masło, cebulkę, czosnek i paprykę łączymy z pięcioma łyżkami oleju pozostałego ze smażenia kurczaka. Wstawiamy na malutki ogień i czekamy aż się wszystko zarumieni. Dodajemy majeranek i pietruszkę. Łyżeczkę mąki pszennej łączymy z 0,2 szklanki wody i wlewamy do sosu. Zdejmujemy z ognia i dodajemy łyżkę sosu chili.
Smacznego!
![Krok 5 - Udko z kurczaka w chili, z chrupiącą panierką z sosem i ćwikłą z chrzanem. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udko-z-kurczaka-w-chili-z-chrupiaca-panierka-z-sosem-i-cwikla-z-chrzanem0-2.jpg)