Przepis i sposób przygotowania na: Udko z włoską kapustą
Kroki postępowania
Odstawić na godzinę do lodówki.
![Krok 1 - Udko z włoską kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udko-z-wloska-kapusta1-2.jpg)
Kapustę poszatkować.
![Krok 2 - Udko z włoską kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udko-z-wloska-kapusta2-2.jpg)
![Krok 3 - Udko z włoską kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udko-z-wloska-kapusta3-2.jpg)
Po tym czasie przełożyć mięso na kapustę, zalać bulionem, dusić do miękkości.
Doprawić solą i pieprzem.
SMACZNEGO!!!!
![Krok 4 - Udko z włoską kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udko-z-wloska-kapusta4-2.jpg)
kapusta włoska | 1/2 sztuki |
udka kurczaka | 5 sztuk |
marchew | 2 sztuki |
cebula | 1 sztuka |
bulion drobiowy | 1 szklanka |
olej do smażenia | |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: