Masło zmiksować na pianę, stopniowo dodawać cukier, szczyptę soli i jajka. Banana obrać, rozgnieść widelcem, wymieszać z przygotowaną masą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko bezpośrednio do masy, wlać wodę. Wsypać zmielone orzechy, wymieszać. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, należy dolać jeszcze trochę wody. Gofrownicę z serduszkami rozgrzać, natłuścić. Wlewać po 2-3 łyżki ciasta, piec aż gofry ładnie się zrumienią. Gotowe wafle przekładać na deskę kuchenną, zostawić do ostygnięcia. Zupełnie zimne gofry podzielić na pojedyncze serduszka. Serca smarować nutellą, składać po 2, tak by powstały kanapki i układać na półmisku. Na wierzchu namalować wzory pisakiem cukrowym. Ozdobić wąskimi strużkami rozpuszczonej polewy czekoladowej.