Przepis i sposób przygotowania na: waniliowe pierożki
Kroki postępowania
![Krok 1 - waniliowe pierożki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowe-pierozki1-2.jpg)
![Krok 2 - waniliowe pierożki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowe-pierozki2-2.jpg)
![Krok 3 - waniliowe pierożki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowe-pierozki3-2.jpg)
![Krok 4 - waniliowe pierożki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowe-pierozki0-2.jpg)
mąka | 1/2 kg |
olej | 1/2 szkl |
sól | 1/2 łyżeczka |
cukier wanilinowy | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
cukier | 3 łyżki |
śmietana 18 proc | 1 szt |
woda | 1,5 (gorąca) |
twaróg | 50 (półtłusty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: