Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowy sernik gotowany
Kroki postępowania
![Krok 1 - Waniliowy sernik gotowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowy-sernik-gotowany1-2.jpg)
![Krok 2 - Waniliowy sernik gotowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowy-sernik-gotowany2-2.jpg)
Pozostawić w temp pokojowej do ostygnięcia, następnie włożyć na całą noc do lodówki aż sernik stężeje.
![Krok 3 - Waniliowy sernik gotowany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowy-sernik-gotowany3-2.jpg)
twaróg | 1 kg |
jajko | 5 sztuk |
masło | 20 dag |
cukier | 1/2 szklanki |
cukier waniliowy | 16 g |
biała czekolada | 1/2 tabliczki |
budyń waniliowy | 2 sztuki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
mleko | 1/2 szkalnki |
herbatniki | 35 dag |
biała czekolada | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: