Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka z kurczakiem gyros i fetą
Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na cienkie filety, następnie tniemy na małe paski.
Doprawiamy solą,pieprzem, łyżką oliwy, łyżką soku z cytryny i dwiema łyżkami przyprawy do gyrosa. Odstawiamy do lodówki na pół godziny, po czym grillujemy (lub obsmażamy) na złoto na patelni. Studzimy. Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Układamy w misce. Na sałatę kładziemy pomidorki pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w kostkę. Cebulę kroimy w półkrążki i kładziemy na warzywach. Następnie dodajemy kurczaka, pokrojoną w kostkę fetę
i oliwki. Polewamy dresingiem przygotowanym z dwóch łyżek oliwy, łyżki soku z cytryny, połowy łyżeczki oregano, soli i pieprzu. Smacznego :)