Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca z pomarańczami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca
50 dag
mąka
2 łyżki
margaryna
2 łyżki
cebula
1 szt
czosnek
1 ząbek
tymianek
1 łyżka
pomarańcza
1 szt
rosół
1/2 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca z pomarańczami

Wątrobę podzielić na plastry, obtoczyć w mace i usmażyć na zloty kolor, oprószyć solą i pieprzem.Cebulę posiekać, usmażyć, dodać zmiażdżony czosnek, tymianek i rosół, zagotować. Ułożyć wątróbkę na niej sos z cebuli i plastry pomarańczy na wierzchu. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.02.2014 07:26
z pomarańczą nie jadłem,ciekawe
Iwona51
Iwona51 08.10.2011 10:06
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak