Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa w panierce

4.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Wątróbka drobiowa - przepis na wersję w chrupiącej panierce z bułki tartej i jajka. Wątróbka jest doprawiona Przyprawą do kurczaka złocista skórka Prymat i dzięki temu smakuje naprawdę pysznie!

Składniki:

wątróbka drobiowa 8 sztuk
mleko 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
olej 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa w panierce

Wątróbka drobiowa - przepis na chrupiącą wersję w panierce. Rzadko przygotowujemy wątróbkę w ten sposób, ale warto. Podwójna panierka i przyprawa zmieniają to danie w wyśmienity posiłek. Pamiętaj, by wątróbkę dodawać na rozgrzany tłuszcz.

Wątróbka drobiowa - przepis krok po kroku:

1

Wątróbkę oczyścić. Każdą podwójna, rozdzielić na dwie części. Wymoczyć w mleku przez ok. 30 minut.

2

Jajka wybić i roztrzepać z odrobiną wody. Wątróbkę oprószyć przyprawą do kurczaka złocista skórka. Panierować kolejno w bułce, jajku i jeszcze raz w bułce.

3

Na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć plastry pokrojonej cebuli i przygotowaną wątróbkę. Smażyć na rumiano kilka razy obracając.

4

Cebulę, gdy się zbyt zarumieni, wyjąć. Danie podawać z sałatą lub inną surówką.

Z wątróbki drobiowej można przyrządzić wiele pysznych dań: usmażyć, zrobić farsz, upiec pasztet. Poniżej znajdziesz kilka sprawdzonych przepisów na:

Wątróbka drobiowa 

Wątróbka w sosie własnym

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.02.2017 23:21
Fajny przepis i pomysł na wątróbkę;)
Iwusia 04.02.2017 22:48
czasem tez taka robię
Renataj 04.02.2017 22:18
Fajny pomysł - tak jeszcze wątróbki nie robiłam:)
Megg 04.02.2017 20:54
Pyszne danie :-)
Wafelek2601 04.02.2017 17:57
Apetyczne danie
Futka 04.02.2017 17:11
Świetny pomysł na wątróbkę :)
adelajda 04.02.2017 17:02
Nie przepadam za wątróbką , może w panierce będzie mi smakowała
halina17 04.02.2017 16:41
Też czasem robię wątróbkę w panierce.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak