Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa w panierce
Wątróbka drobiowa - przepis na chrupiącą wersję w panierce. Rzadko przygotowujemy wątróbkę w ten sposób, ale warto. Podwójna panierka i przyprawa zmieniają to danie w wyśmienity posiłek. Pamiętaj, by wątróbkę dodawać na rozgrzany tłuszcz.
Wątróbka drobiowa - przepis krok po kroku:
Wątróbkę oczyścić. Każdą podwójna, rozdzielić na dwie części. Wymoczyć w mleku przez ok. 30 minut.
Jajka wybić i roztrzepać z odrobiną wody. Wątróbkę oprószyć przyprawą do kurczaka złocista skórka. Panierować kolejno w bułce, jajku i jeszcze raz w bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć plastry pokrojonej cebuli i przygotowaną wątróbkę. Smażyć na rumiano kilka razy obracając.
Cebulę, gdy się zbyt zarumieni, wyjąć. Danie podawać z sałatą lub inną surówką.