Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka po prowansalsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba
500 g
słonina
50 g
pomidory
2 szt
cebula
3 szt
oliwki czarne
100 g
marchew
1 szt
wino białe
2 szklanki
oliwa
2 łyżki
skórka z cytryny
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka po prowansalsku

Oczyszczoną wątróbkę pokroić w dość dużą kostkę, zalać winem, posypać siekaną natką pietruszki, dodać oliwę. Odstawić w chłodne miejsce na 6 go­dzin. Słoninę pokroić, wrzucić do rondla, włożyć wątróbkę, przekładając pokrojoną w plasterki mar­chwią i cebulą, dodać pokrojone pomidory i oliwki. Zalać winem, w którym marynowała się wątroba, dodać skórkę cytrynową. Przykryć rondel i dusić na wolnym ogniu 30 minut. Oprószyć solą i pieprzem. Podawać z ryżem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 23.07.2011 11:23
smaczne
Krystyna32 19.06.2011 00:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak