Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka smażona po wiedeńsku
Kroki postępowania
Każdy plaster posolić i kolejno dokładnie obtoczyć w mące, jajku oraz bułce tartej.
![Krok 1 - Wątróbka smażona po wiedeńsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-smazona-po-wiedensku1-2.jpg)
![Krok 2 - Wątróbka smażona po wiedeńsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-smazona-po-wiedensku2-2.jpg)
![Krok 3 - Wątróbka smażona po wiedeńsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-smazona-po-wiedensku3-2.jpg)
wątróbka cielęca | 800 gram |
mleko | 1 szklanka |
sól |
mąka pszenna | 1 łyżka |
jajko | 1 sztuka |
Bułka tarta klasyczna Prymat |
masło do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: