Przepis i sposób przygotowania na: Wędlina z indyka
Kroki postępowania
Mięso indyka umyć, lekko osuszyć. Pokroić na cienkie plastry. Wrzucić do miski.
![Krok 1 - Wędlina z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wedlina-z-indyka1-2.jpg)
Dodać żelatynę i wsypać wszystkie przyprawy. Na koniec wlać wodę.
![Krok 2 - Wędlina z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wedlina-z-indyka2-2.jpg)
Wyrabiać dłonią kilka minut, aż mięso wchłonie wodę i stanie się kleiste.
![Krok 3 - Wędlina z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wedlina-z-indyka3-2.jpg)
Szynkowar wyścielić grubym woreczkiem, nałożyć mięso, zamknąć. Wstawić do lodówki na dobę.
Po tym czasie szynkowar wstawić do wody i parzyć w 80 stopniach około 90 minut.
![Krok 4 - Wędlina z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wedlina-z-indyka4-2.jpg)
![Krok 5 - Wędlina z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wedlina-z-indyka5-2.jpg)