Przepis i sposób przygotowania na: Węgierska zupa rybna a'la Halaszle
Kroki postępowania
![Krok 1 - Węgierska zupa rybna a'la Halaszle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/halaszle-czyli-wegierska-zupa-rybna1-2.jpg)
![Krok 2 - Węgierska zupa rybna a'la Halaszle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/halaszle-czyli-wegierska-zupa-rybna2-2.jpg)
![Krok 3 - Węgierska zupa rybna a'la Halaszle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/halaszle-czyli-wegierska-zupa-rybna3-2.jpg)
![Krok 4 - Węgierska zupa rybna a'la Halaszle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/halaszle-czyli-wegierska-zupa-rybna4-2.jpg)
Moja wersja tradycyjnej, lekko pikantnej, rozgrzewającej węgierskiej zupy rybnej na bazie aromatycznej papryki, pachnącej cebuli, pomidorów i delikatnego fileta z miruny.
filet z miruny | 800 gramów |
dashi wywar z ryby | 1,2 litra |
papryka żółta | 2 sztuki |
papryka czerwona | 2 sztuki |
papryka zielona | 1 sztuka |
ziemniaki | 3 sztuki |
marchew | 2 sztuki |
cebula | 3 sztuki |
czosnek | 3 ząbki |
pomidory krojone z puszki | 400 gramów |
Papryka ostra mielona Prymat | 2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżeczki |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
natka pietruszki | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: