Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z imbirem i warzywami
Mięso opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na cienkie paski. Zalałem połową marynaty i odstawiłem na ok. 20 minut. Cebulę, marchewkę, i cukinię po obraniu pokroiłem w plasterki. Paprykę oczyściłem z gniazd nasiennych i pokroiłem w paski o długości ok. 3 cm. Dymki obrałem, pokroiłem w paski tej samej długości co papryka. Obrałem imbir obrałem i posiekałem. Zamarynowane mięso obsmażyłem z obu stron na oleju. Osączyłem z tłuszczu na papierowym ręczniku, przełożyłem na talerz.
Włożyłem na patelnię pokrojone warzywa, na tłuszczu ze smażenia mięsa dusiłem pod przykryciem 10 minut , które zalałem bulionem.
Zmniejszyłem ogień, dodałem resztę marynaty, gotowałem, mieszając, aż sos zgęstniał.
Dodałem imbir , dusiłem minutę. Włożyłem mięso, wymieszałem i pozostawiłem na ogniu jeszcze 2 minuty.