Przepis i sposób przygotowania na: Wybuchowe udka na szpinaku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wybuchowe udka na szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wybuchowe-udka-na-szpinaku1-2.jpg)
![Krok 2 - Wybuchowe udka na szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wybuchowe-udka-na-szpinaku2-2.jpg)
![Krok 3 - Wybuchowe udka na szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wybuchowe-udka-na-szpinaku3-2.jpg)
![Krok 4 - Wybuchowe udka na szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wybuchowe-udka-na-szpinaku4-2.jpg)
Gotowy szpinak wykładamy na półmisek. Na zieloną „kołderkę” wykładamy upieczone udka. Całość posypujemy dość sporą ilością pestek granatu. Podajemy.
![Krok 5 - Wybuchowe udka na szpinaku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wybuchowe-udka-na-szpinaku5-2.jpg)
udka z kurczaka | 3 duże sztuki |
szpinak świeży | 250 gram |
ser feta | 60 gram |
granat | 1 owoc |
olej | |
Majeranek suszony Prymat | ok 2,5 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | do smaku |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | do smaku |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | świeżo mielony do smaku |
Kurkuma mielona Prymat | 0,5 łyżęczki |
natka pietruszki | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: