Przepis i sposób przygotowania na: Wypasiony kapuśniak Eli
przygotowanie wywaru
![Krok 1 - Wypasiony kapuśniak Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wypasiony-kapusniak-eli0-2.jpg)
przygotowanie grzybów
![Krok 1 - Wypasiony kapuśniak Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wypasiony-kapusniak-eli2-2.jpg)
![Krok 2 - Wypasiony kapuśniak Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wypasiony-kapusniak-eli3-2.jpg)
przygotowanie składników
![Krok 1 - Wypasiony kapuśniak Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wypasiony-kapusniak-eli4-2.jpg)
![Krok 2 - Wypasiony kapuśniak Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wypasiony-kapusniak-eli5-2.jpg)
![Krok 3 - Wypasiony kapuśniak Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wypasiony-kapusniak-eli6-2.jpg)
przygotowanie zupy
![Krok 1 - Wypasiony kapuśniak Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wypasiony-kapusniak-eli7-2.jpg)
![Krok 3 - Wypasiony kapuśniak Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wypasiony-kapusniak-eli8-2.jpg)
![Krok 4 - Wypasiony kapuśniak Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wypasiony-kapusniak-eli9-2.jpg)
![Krok 5 - Wypasiony kapuśniak Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wypasiony-kapusniak-eli10-2.jpg)
Przygotowałam kapuśniak z kiszonej kapusty. Ugotowałam go na boczku wędzonym i wieprzowinie z dodatkiem grzybów leśnych.
boczek wędzony | 50 dag |
łopatka wieprzowa | 60 dag |
Liść laurowy suszony Prymat | 5 szt. |
Ziele angielskie całe Prymat | 10 ziaren |
sól | 1 łyżka |
podgrzybki | 50 dag |
cebula duża | 1 szt. |
smalec | 1 duża łyż. |
sól | 4 szczypty |
Pieprz czarny mielony Prymat | 4 szczypty |
kapusta kiszona | 120 dag |
marchewki | 3 szt. |
korzeń pietruszki | 1 szt. |
seler korzeniowy średniej wielkości | 1 ćwiartka |
ziemniaki średnie | 10 sztuk |
Przyprawa do zup i potraw Kucharek | 2 duże łyż. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: