Przepis i sposób przygotowania na: Z serem i kurczakiem
Fileta z kurczaka myjemy , osuszamy za pomocą ręcznika papierowego i kroimy w kostkę. Mięso posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem i pieczemy na 4 łyżkach oleju. Studzimy.
2.
Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy w kostkę.Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy w drobną kostkę, kukurydzę osączamy z zalewy. Szczypiorek drobno siekamy.
3.
Na spód salaterki wykładamy ostudzonego kurczaka i wykładamy pora.Smarujemy warstwą majonezu. Na to wykładamy połowę sera żółtego następnie kukurydzę i smarujemy dość grubą warstwę keczupu. Na keczup wykładamy pozostałą część sera żółtego i wykładamy jajka. Smarujemy warstwą majonezu i posypujemy szczypiorkiem. Dekorujemy plasterkami pomidora.