Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zając w śmietanie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

comber z kością
870 g
uda
980 g
smalec
80 g
masło
50 g
mąka
50 g
śmietana
300 g
wywar z dziczyzny
500 g
Zaprawa z octu:
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zając w śmietanie

Comber i uda oczyszczone z błon naszpikować paskami słoniny,posolić,oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu.Przełożyć do garnka,podlać wywarem i dusić do miękkości.Wyjąć i wy porcjować.Sos przecedzić,podprawić śmietaną i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak