Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana zupa francuska
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zapiekana zupa francuska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekana-zupa-francuska7-2.jpg)
![Krok 2 - Zapiekana zupa francuska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekana-zupa-francuska5-2.jpg)
Dorzucamy cebule i chwile ją smażymy.
![Krok 3 - Zapiekana zupa francuska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekana-zupa-francuska6-2.jpg)
Podlewamy czerwonym winem.
![Krok 4 - Zapiekana zupa francuska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekana-zupa-francuska4-2.jpg)
Gotujemy do miękkości wątróbki.
Dodajemy serki topione i energicznie mieszając rozpuszczamy je w zupie. Wrzucamy makaron.
![Krok 5 - Zapiekana zupa francuska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekana-zupa-francuska3-2.jpg)
Zupę rozlewamy do salaterek z grubej porcelany.
![Krok 6 - Zapiekana zupa francuska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekana-zupa-francuska2-2.jpg)
Przykrywamy nim salaterki.
Z reszty ciasta wykrawamy gwiazdki, które kładziemy na wierzch ciasta.
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C i wstawiamy salaterki do niego na 15 minut.
![Krok 7 - Zapiekana zupa francuska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekana-zupa-francuska1-2.jpg)
![Krok 8 - Zapiekana zupa francuska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekana-zupa-francuska0-2.jpg)