Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka śmieciucha Agi
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zapiekanka śmieciucha Agi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-smieciucha-agi1-2.jpg)
![Krok 2 - Zapiekanka śmieciucha Agi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-smieciucha-agi2-2.jpg)
Plastry boczku kroimy w kawałki 4 na 4 cm i podsmażamy z cebulą i czosnkiem. Obrane pieczarki kroimy w plasterki a paprykę w kostkę i dodajemy na patelnię, przykrywamy i dusimy aż papryka zmięknie. Następnie dodajemy bazylię Prymat, mieszamy i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Smażymy około 3 minut i zdejmujemy z ognia. Taki farsz przekładamy do naczynia żaroodpornego jako drugą warstwę.
![Krok 3 - Zapiekanka śmieciucha Agi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-smieciucha-agi3-2.jpg)
![Krok 4 - Zapiekanka śmieciucha Agi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-smieciucha-agi4-2.jpg)
![Krok 5 - Zapiekanka śmieciucha Agi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-smieciucha-agi5-2.jpg)