Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zapiekany łosoś ze szpinakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś
4 dzwonka
bulion rybny
1 l.
sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
masło
1/2 kost.
szpinak mrożony
1 kg.
mąka
2 łyżki
ser z zieloną pleśnią
5 dkg.
żółtko jajek
mleko
1i3/4 szkl.
śmietana
2 łyżki
ser żółty
5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany łosoś ze szpinakiem

w rondelku stopić masło 2 łyżki oprószyć mąką mieszając wlać mleko i ugotować sos jak zgęstnieje dodać śmietaną wymieszaną z żółtkiem i ser pleśniowy doprawić do smaku solą i białym pieprzem,zagotować bulion i włożyć do niego opłukaną rybę gotować ok.10min.po tym czasie wyjąć rybę z wywaru i osączyć,na patelni stopić odrobinę masła i włożyć rozmrożony szpinak wymieszać i dusić ok.15min. na małym ogniu doprawić do smaku solą i pieprzem,naczynie żaroodporne wysmarować masłem i rozłożyć uduszony szpinak na dnie tego naczynia na nim układać osączone dzwonka ryby po wierzchu polać je sosem serowym i posypać startym serem zalać pozostałym stopionym masłem wstawić do piekarnika i zapiec w temp.200st.ok.5min.aby ser się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 06.07.2012 14:18
łososia uwielbiam najbardziej ze wszystkich rybek. Fajny przeisik.
Seba 19.06.2012 07:43
super
halina55 23.05.2012 19:10
Super przepis
edita15 23.05.2012 19:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak