Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaniec z oliwkami i fetą
Kroki postępowania
Pozostawiamy do wyrośnięcia na czas przygotowania nadzienia.
Na patelnię wrzucamy pomidory z puszki, dodajemy czosnek i zioła, odrobinę soli (nie za dużo, bo słona jest feta). Sos gotujemy przez około 10 minut. Tak przygotowanym sosem smarujemy rozwałkowane ciasto drożdżowe. Z tych proporcji wyszły 3 zawijańce.
Wyrobione ciasto dzielimy na 3 porcje. Rozwałkowujemy.
![Krok 1 - Zawijaniec z oliwkami i fetą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaniec-z-oliwkami-i-feta1-2.jpg)
![Krok 2 - Zawijaniec z oliwkami i fetą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaniec-z-oliwkami-i-feta2-2.jpg)
Można serwować na zimno i na ciepło.
Smacznego :)
![Krok 3 - Zawijaniec z oliwkami i fetą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zawijaniec-z-oliwkami-i-feta3-2.jpg)