Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zielone mleczko z galaretką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 3
mąka 4 łyżki
cukier 4 cukier
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

mleczko

mleko skondensowane niesłodzone 500 ml
galaretka agrestowa 2
cukier puder 4 łyżki

reszta

polewa czekoladowa
galaretka truskawkowa 1
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone mleczko z galaretką

Białka ubić na sztywno. Cały czas miksując dodać cukier, a następnie żółtka. Dodać przesitowaną mąkę i proszek. Delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut.
Galaretki agrestowe przygotować w połowie podanej ilości wody. Ostudzić. Mleko ubić na puch. Dodać mleko i tężejące galaretki. Zalać biszkopta. Wstawić do lodówki do stężenia.
Przygotować galaretkę truskawkową w połowie podanej ilości wody. Ostudzić.
Na ptasim mleczku polać polewą (mi akurat została z innego ciasta dlatego polałam trochę, aby ładnie wyglądało). Zalać tężejąca galaretką. Posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 03.07.2014 22:12
pyszności do kawusi
w mojej kuchni 03.07.2014 20:45
takie słodkości to można zjeść ze smakiem..
agnieszka214 03.07.2014 19:46
takie ciacha sa pycha
mirosława4 03.07.2014 19:22
szkoda tylko że to ciasto jest marynowane a nie pieczone lub bez pieczenia czyli inne :)
mirosława4 03.07.2014 19:21
lubię takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak