Przepis i sposób przygotowania na: zielone pierogi z fasolką adzuki
Kroki postępowania
Paprykę ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno siekamy.
Na rozgrzanej patelni smażymy paprykę (razem z sokiem który puściła), cebulę z łyżką oliwy. Po kilkunastu minutach dodajemy ocet balsamiczny, smażymy jeszcze kilka minut. Zdejmujemy patelnię o ognia , dodajemy ugotowaną fasolkę , przyprawy, mieszamy i studzimy. Fasolkę lekko rozgniatamy łyżką lub widelcem.
![Krok 1 - zielone pierogi z fasolką adzuki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-pierogi-z-fasolka-adzuki1-2.jpg)
![Krok 2 - zielone pierogi z fasolką adzuki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-pierogi-z-fasolka-adzuki2-2.jpg)
![Krok 3 - zielone pierogi z fasolką adzuki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-pierogi-z-fasolka-adzuki3-2.jpg)
Pierożki gotujemy w osolonej wodzie, kilka minut od wypłynięcia.
Można posypać je pozostałym farszem.
![Krok 4 - zielone pierogi z fasolką adzuki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-pierogi-z-fasolka-adzuki4-2.jpg)