Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane babeczki puree faszerowane piersią
Kroki postępowania
Umyte i obrane ziemniaki gotujemy do momentu kiedy będą miękkie, następnie odlewamy wodę i rozgniatamy.
Do rozgniecionych kartofli dodajemy 150 ml śmietany 30%, stołową łyżkę masła, sól oraz trzemy gałkę muszkatołową (do smaku)
Ugniatamy do uzyskania jednolitej masy i odstawiamy
![Krok 1 - Ziemniaczane babeczki puree faszerowane piersią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ziemniaczane-babeczki-puree-faszerowane-piersia1-2.jpg)
Umyte i osuszone piersi kroimy w drobną kostkę, drobno siekamy cebulę
mięso przyprawiamy solą, pieprzem kolorowym, papryką słodką oraz odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej
Pokrojone i przyprawione piersi wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek, smażymy i mieszamy 2 minuty po czym dodajemy cebulkę. Smażymy do zeszklenia/zarumienienia cebulki (jak kto lubi).
![Krok 2 - Ziemniaczane babeczki puree faszerowane piersią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ziemniaczane-babeczki-puree-faszerowane-piersia2-2.jpg)
![Krok 3 - Ziemniaczane babeczki puree faszerowane piersią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ziemniaczane-babeczki-puree-faszerowane-piersia3-2.jpg)
![Krok 4 - Ziemniaczane babeczki puree faszerowane piersią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ziemniaczane-babeczki-puree-faszerowane-piersia4-2.jpg)