Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE

5.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pyszna, chrupiąca przekąska, ale i idealny dodatek do obiadu - poznajcie ziemniaki w panierce!

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
olej 8 łyżek
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 0,5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE

Ziemniaki w panierce to świetna opcja na urozmaicenie prostego dodatku do obiadu. Jeśli znudziły Ci się już gotowane, tłuczone i zwykłe pieczone ziemniaki, to spróbuj ich w takiej wersji. Są chrupiące, aromatyczne i idealnie nadają się do najróżniejszych obiadów. To też dobry pomysł na przekąskę do filmu czy kolację - można wtedy podać je z ulubionym sosem. 

1. Ziemniaki obieram, myję i osuszam. Następnie kroję w ćwiartki, mieszam dokładnie z oliwą.

2. Bułkę tartą łączę z przyprawą do ziemniaków, obtaczam w niej kolejno ziemniaki, układam na blaszce do pieczenia.

3. Piekę około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, grzanie góra-dół. 

Zobacz też inne przepisy na ziemniaki pieczone:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.06.2017 17:04
fajny pomysł
benka 16.06.2017 08:35
Muszą być pyszne.
Patrycja33 15.06.2017 13:35
ciekawy przepis :)
Franciszek 14.06.2017 22:32
dobry pomysł
Renata9 14.06.2017 22:03
Smaczne ziemniaczki
Renataj 14.06.2017 21:30
Fajny pomysł.
Motorek 14.06.2017 21:24
Fajny pomysł
MonikaW 14.06.2017 19:22
fajny pomysł
Wiesława1 14.06.2017 19:03
Pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak