Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa „Bzianka”

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czarny bez 30 dag
woda 1 1/2 litra
cukier 10 dag
mąka 1 1/2 dag
mleko 0,1 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa „Bzianka”

Wykonanie:
Jagody bzu zalać wodą, gotować przez pół godziny na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem. Następnie zmiksować i dodać cukier i mleko. Zaciągnąć mąką rozprowadzoną zimną wodą, zagotować i podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 13.10.2014 11:23
Ciekawy przepis. Wart wypróbowania!
w mojej kuchni 11.10.2014 22:50
taka zupa to pyszne danie...
Ola1young 11.10.2014 16:16
ciekawa zupa,nazwa też
ice cubes 11.10.2014 12:44
z chęcią bym spróbował :)
olyabuziaczek 11.10.2014 11:28
pierwszy raz taka nazwe slysze
sasanka 11.10.2014 10:02
Ciekawy przepis, ja bez znam tylko smazony w ciescie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak