Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z mlekiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
30 dag
kostka grzybowa
1 sztuka
ziemiaki
4 sztuki
pietruszka zielona
marchewka
1
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
mleko
1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z mlekiem

Pieczarki obieramy i kroimy w miejsze kawałki. Myjemy i osuszamy na sitku. Wkładamy do garnka i zalewamy bulionem.
Dodajemy pokrojoną w plasterki obraną marchewkę, posiekaną natkę pietruszki, pozostałe przyprawy i kostkę grzybową.
Doprowadzamy do zagotowania. Po tym czasie dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemiaki. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Gotową zupę zabielamy mlekiem i chwilę gotujemy. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.11.2013 13:34
Dobra zupa.
Katarzyna/kate1980 07.02.2012 22:16
super
owocówka 04.02.2012 11:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak