Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczarek
Kroki postępowania
Pieczarki umyć, pokroić w kawałki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz (masło plus oliwa), przesmażyć.
![Krok 1 - Zupa krem z pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pieczarek15-2.jpg)
Wlać wodę, dodać 2 obrane marchewki, łodygę selera naciowego, liśc laurowy i ziele angielskie.
![Krok 2 - Zupa krem z pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pieczarek16-2.jpg)
Następnie dodać posiekanego pora i przyprawę warzywną (naturalną, bez chemii), gotować aż marchewka będzie miękka. Marchewkę wyjąć i wystudzić, ziele i liść wyrzucić.
![Krok 3 - Zupa krem z pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pieczarek17-2.jpg)
Do zupy dodać śmietanę i serek topiony, zmiksować na gładki krem.
Doprawić zupę pieprzem, gałką muszkatołową świeżo tartą, zagotować.
Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Marchewkę zetrzeć na tarce.
![Krok 4 - Zupa krem z pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pieczarek18-2.jpg)
Zupę podawać posypaną tartą marchewką, siekaną natką pietruszką, z grzybowym tortellini
![Krok 5 - Zupa krem z pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pieczarek19-2.jpg)