Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pora i jaglanki
Kroki postępowania
Cebulę obrać, posiekać i wrzucić wraz z masłem do garnka z grubym dnem. Zeszklić lekko.
![Krok 1 - Zupa krem z pora i jaglanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pora-i-jaglanki1-2.jpg)
![Krok 2 - Zupa krem z pora i jaglanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pora-i-jaglanki2-2.jpg)
![Krok 3 - Zupa krem z pora i jaglanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pora-i-jaglanki3-2.jpg)
Następne dolać wody, wrzucić posiekane pory (500 g to waga oczyszczonych porów), dodać troszkę soli i gotować do miękkości warzyw.
![Krok 4 - Zupa krem z pora i jaglanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pora-i-jaglanki4-2.jpg)
![Krok 5 - Zupa krem z pora i jaglanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pora-i-jaglanki5-2.jpg)
Następnie zmiksować zupę blenderem.
![Krok 6 - Zupa krem z pora i jaglanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pora-i-jaglanki6-2.jpg)
Dolać śmietankę. Doprawić zupę solą, pieprzem białym, gałką i papryką. Zagotować.
Zupę podawać posypaną siekaną natką pietruszki
![Krok 7 - Zupa krem z pora i jaglanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-krem-z-pora-i-jaglanki7-2.jpg)