Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa „pekinka” na wędzonce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonka 30 dag
Wywar: 6 szklanek
kapusta pekińska 60 dag
marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
ziemniaki 5 szt
sól do smaku
pieprz szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa „pekinka” na wędzonce

Wykonanie:
Z wędzonki ugotować wywar, po czym wędzonkę wyjąć, zebrać warstwę tłuszczu. Następnie na wywarze gotować kolejno co 10 minut obrane pokrojone warzywa. Najpierw marchew z pietruszką, następnie ziemniaki i kapustę. Całość ugotować do miękkości, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 31.12.2015 11:11
Fajna , lekka zupka . Lubię takie :)
Kasnaj 30.12.2015 22:18
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak