Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 4 l
kość wieprzowa 1 sztuka
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
pieprz 3 ziarenka
sól 0,5 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
śmietana 18 proc 100 ml
masło 100 g
koncentrat pomidorowy 100 g
pomidor 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Do garnka wlać wodę, wrzucić kość wieprzową, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól. Całość gotować ok. 1h. Marchewkę pokroić, cebulkę przypalić nad palnikiem gazowym i dodać do wywaru. Na patelni rozgrzać masło. Pomidory obrać ze skórki i przysmażyć na patelni, pod koniec dodać koncentrat i smażyć jeszcze chwilkę. Następnie dodać do wywaru i wymieszać. W osobnym naczyniu mąkę wymieszać ze śmietaną, dolać odrobinę zupy i całość wlać do garnka z zupą. Zagotować i ewentualnie doprawić do smaku. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak