Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ryżowa na rosole z kalafiorem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda zimna
2 litry,
porcja rosołowa
1 z kurczaka
indycza szyjka
1 szt,
kostka rosołowa
1 kostka,
marchew
2 szt,
pietruszka
1 szt,
seler
1/4 szt,
cebula
1 szt, podsmażona ,
Liść laurowy suszony Prymat
2
Ziele angielskie całe Prymat
3 -4 ziarenka,
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
do smaku,
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku,
sól i pieprz
do smaku,
ryż
3/4 szkl,
koperek
1/2 pęczka lub natka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa na rosole z kalafiorem

Opłukane mięso rosołowe zalać zimną wodą. Dodać obrane pokrojone w kostkę jarzyny. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu ok. 35 - 40 minut.

Po tym czasie wyjąć mięso obrać i ponownie włożyć do rosołu. Dodać przepłukany zimną wodą ryż oraz wypłukany i rozdrobniony na różyczki kalafior. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą.

Gotować do miekkości ryżu i kalafiora.

Zupę posypać posiekanym koperkiem lub poszatkowaną natką pietruszki.

W razie konieczności doprawić do smaku przyprawą płynną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:13
Dobra zupa.
jejkuchnia 05.10.2017 08:57
Pyszna, lekka zupka. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak