Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa
Doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz cukrem ,doprowadziłem do wrzenia. Każdą porcję podałem z pokrojonym w ćwiartki jajkiem. Posypałem pokrojonym koperkiem.
kości wieprzowe | 500 g |
szczaw | 400 g |
bulion warzywny | 1,5 l |
marchew młoda | 2 szt |
pietruszka | 1 szt |
seler korzeniowy | 1 mały |
jajko ugotowane na twardo | 3 szt |
ziemniaki | 5 szt |
masło | 4 łyżki |
śmietana | 150 ml |
mąka | 1 łyżka |
cukier | |
koperek | |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: