Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej na boczku

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka
2 szt
ziemniaki
1 kg
cebula biała
2 szt
słonina
5 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
pietruszka zielona
do smaku
śmietana słodka
10 ml
fasola szparagowa
75 dag
boczek
30 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej na boczku

Boczek gotować w 1,5l bulionu przez 40 minut. Fasolę pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki pokroić, ale nie za drobno. Cebulę pokroić w kostkę. Dodać do boczku. Dodać sól i pieprz. Gotować pod przykryciem. Słoninę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na chrupko. Wyjąć boczek z bulionu i pokroić w kostke. Dodać do garnka. Doprawić zupę kucharkiem i dodać śmietanę.
Bezpośrednio przed podaniem dodać słoninę i pietrzuszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 15.09.2010 06:43
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak