Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pęczakiem i fasolą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zupa z pęczakiem i fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-peczakiem-i-fasola1-2.jpg)
W tym czasie przygotować pozostałe składniki. Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do zupy po 20 minutach. Gotować do miękkości warzyw i kaszy.
![Krok 2 - Zupa z pęczakiem i fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-peczakiem-i-fasola2-2.jpg)
W międzyczasie kiełbasę pokroić w kostkę, dymki posiekać razem ze szczypiorem (odłożyć troszkę do posypania zupy na talerzach).
![Krok 3 - Zupa z pęczakiem i fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-peczakiem-i-fasola3-2.jpg)
![Krok 4 - Zupa z pęczakiem i fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-peczakiem-i-fasola4-2.jpg)
Fasolę osączyć z zalewy, dodać do zupy.
![Krok 5 - Zupa z pęczakiem i fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-peczakiem-i-fasola5-2.jpg)
![Krok 6 - Zupa z pęczakiem i fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-peczakiem-i-fasola6-2.jpg)
Gorącą zupę rozlać na talerze, posypać odłożonym szczypiorkiem i podawać
![Krok 7 - Zupa z pęczakiem i fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-peczakiem-i-fasola7-2.jpg)