Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pszenicą, soczewicą i kaszą jaglaną
Kroki postępowania
Ziemniaki, marchew i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i zagotować.
![Krok 1 - Zupa z pszenicą, soczewicą i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-pszenica-soczewica-i-kasza-jaglana1-2.jpg)
Po 5 minutach dodać czerwoną soczewicę i kaszę jaglaną. Gotować na małym ogniu do miękkości.
![Krok 2 - Zupa z pszenicą, soczewicą i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-pszenica-soczewica-i-kasza-jaglana2-2.jpg)
Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Wrzucić do zupy.
![Krok 3 - Zupa z pszenicą, soczewicą i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-pszenica-soczewica-i-kasza-jaglana3-2.jpg)
Pod koniec gotowania zupy dodać miękką pszenicę (razem z wodą w której się gotowała).
![Krok 4 - Zupa z pszenicą, soczewicą i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-pszenica-soczewica-i-kasza-jaglana4-2.jpg)
Doprawić solą i pieprzem do smaku, zakręcić gaz i wsypać posiekaną natkę. Rozlać porcje zupy na talerze i posypać dodatkową porcją natki (lub koperku)
![Krok 5 - Zupa z pszenicą, soczewicą i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-pszenica-soczewica-i-kasza-jaglana5-2.jpg)