Przepis i sposób przygotowania na: Żurek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek49-2.jpg)
![Krok 2 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek50-2.jpg)
![Krok 3 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek51-2.jpg)
![Krok 4 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek52-2.jpg)
![Krok 5 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek53-2.jpg)
![Krok 6 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek54-2.jpg)
![Krok 7 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek55-2.jpg)
![Krok 8 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek56-2.jpg)
zakwas na żur | 0,5 słoiczka |
cebula | 1 szt |
czosnek | 1 ząbek |
oliwa | 2 łyżki |
boczek wędzony | 100 g |
kiełbasa | 150 g |
ziemniaki | 2 sztuki |
śmietana 18 proc | 3 łyżki |
woda | 1 litr |
kostka rosołowa | 1 szt |
przyprawa do potraw Kucharek | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
ziele angielskie | 3 ziarenka |
sól | 1/2 łyżeczki |
majeranek | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: