Przepis i sposób przygotowania na: Żurek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek43-2.jpg)
Pod sam koniec smażenia dodać cebulę.
![Krok 2 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek44-2.jpg)
![Krok 3 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek45-2.jpg)
![Krok 4 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek46-2.jpg)
kiełbasa | 4 sztuki |
boczek wędzony | 300 gram |
cebula | 3 sztuki |
zakwas na żur | 0,5 litra |
bulion warzywny | 2 litry |
śmietana 18 proc | 200 ml |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 sztuki |
Ziele angielskie całe Prymat | 5 sztuk |
Majeranek suszony Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
sól do smaku | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: