Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z cukinią
Kroki postępowania
W tym czasie stopić masło i odłożyć, aby przestygło. Cukinię umyć i zetrzeć na grubej tarce. Gdyby należała do tych przerośniętych deczko - usunąć pestki, przy czym waga dodawanej do ciasta cukinii nie powinna się zmienić. Oddzielić białka od żółtek, po czym ubić białka na sztywną pianę. Dodać do nich żółtka i ubić jeszcze raz.
Do przygotowanego rozczynu dodać resztę mąki, wciąż płynne masło, jajka i sól. Całość wymieszać na jednolite, bezgrudkowe ciasto.
![Krok 1 - Racuchy z cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-z-cukinia8-2.jpg)
![Krok 2 - Racuchy z cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-z-cukinia7-2.jpg)
![Krok 3 - Racuchy z cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-z-cukinia5-2.jpg)
![Krok 4 - Racuchy z cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-z-cukinia6-2.jpg)
![Krok 5 - Racuchy z cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-z-cukinia4-2.jpg)