Przepis i sposób przygotowania na: Klops warzywno mięsny z sosem ze świeżych pomidorów
Kroki postępowania
Filet z indyka drobno siekamy (można zmielić), cukinię, paprykę, osuszonego bakłażana i cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Pomidory zanurzamy we wrzątku, obieramy ze skóry, kroimy na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulę, cukinię, bakłażana, dusimy do miękkości.
![Krok 1 - Klops warzywno mięsny z sosem ze świeżych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klops-warzywno-miesny-z-sosem-ze-swiezych-pomidorow1-2.jpg)
![Krok 2 - Klops warzywno mięsny z sosem ze świeżych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klops-warzywno-miesny-z-sosem-ze-swiezych-pomidorow2-2.jpg)
![Krok 3 - Klops warzywno mięsny z sosem ze świeżych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klops-warzywno-miesny-z-sosem-ze-swiezych-pomidorow3-2.jpg)
Lekko przestudzony klops wyjmujemy z keksówki, kroimy w 2cm plastry, podajemy z sosem.
![Krok 4 - Klops warzywno mięsny z sosem ze świeżych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klops-warzywno-miesny-z-sosem-ze-swiezych-pomidorow0-2.jpg)