Przepis i sposób przygotowania na: tarta z brzoskwiniami i tymiankiem
Kroki postępowania
Białko ubiłam na sztywno z 1 łyżką cukru a żółtko z drugą. Żółtko zmieszałam ze śmietaną, proszkiem budyniowym, musem z pigwy, łyżeczką tymianku i gałką muszkatołową. Następnie wmieszałam białko.
![Krok 1 - tarta z brzoskwiniami i tymiankiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-brzoskwiniami-i-tymiankiem1-2.jpg)
Ciastka z masłem i kakao zmiksowałam w malakserze. Wyłożyłam na dno formy na tartę. Na to wylałam masę jajeczno śmietanową.
![Krok 2 - tarta z brzoskwiniami i tymiankiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-brzoskwiniami-i-tymiankiem2-2.jpg)
Brzoskwinie umyłam obrałam ze skórki i pokroiłam w "ósemki". Zaaranżowałam na tarcie. Posypałam też trochę gałką i tymiankiem na wierzchu.
![Krok 3 - tarta z brzoskwiniami i tymiankiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-brzoskwiniami-i-tymiankiem3-2.jpg)
Piekłam 40 minut w temperaturze 150 stopni.
![Krok 4 - tarta z brzoskwiniami i tymiankiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-brzoskwiniami-i-tymiankiem0-2.jpg)