Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku III, odc. 4: Chili con carne
Chili con carne to pyszne i sycące danie rodem z Teksasu. Ze względu na łatwość i szybkość przygotowania często je przygotowujemy, zwłaszcza jesienią i zimą, gdy na dworze coraz zimniej. Jest to idealne rozgrzewające danie jednogarnkowe.
- najważniejsze składniki tego dania to dobrej jakości mięso i chili,
- podawaj z ryżem lub po prosto świeżym pieczywem,
- sprawdzi się jako ciepłe danie serwowane w trakcie domowych spotkań ze znajomymi, czy rodziną.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Doradca Smaku III, odc. 4: Chili con carne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-4-chili-con-carne1-2.jpg)
![Krok 2 - Doradca Smaku III, odc. 4: Chili con carne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-4-chili-con-carne2-2.jpg)
![Krok 3 - Doradca Smaku III, odc. 4: Chili con carne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-4-chili-con-carne3-2.jpg)
![Krok 4 - Doradca Smaku III, odc. 4: Chili con carne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-4-chili-con-carne4-2.jpg)
![Krok 5 - Doradca Smaku III, odc. 4: Chili con carne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-4-chili-con-carne5-2.jpg)
![Krok 6 - Doradca Smaku III, odc. 4: Chili con carne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-4-chili-con-carne6-2.jpg)